Mercedes SLR McLaren 722 By MSO kushton 2.6 milionë euro

Mercedes SLR McLaren 722 By MSO kushton 2.6 milionë euro

Ultra i rrallë Mercedes SLR McLaren 722 By MSO po ofrohet për shitje me një çmim prej miliona eurosh.

Mercedes-Benz dhe McLaren u bashkuan në vitin 2003 për të krijuar SLR, shumë më herët sesa Mercedes-AMG filloi zhvillimin e modeleve të saj sportive si SLS dhe GT.

SLR dikur i bëri homazhe garës Mercedes 300 SLR nga vitet 1950, dhe midis 2003 dhe 2009, u prodhuan 2.157 njësi. Zotërimi i kësaj veture nuk është i lirë duke marrë parasysh kostot e mirëmbajtjes të cilat janë astronomike.

Kur u shfaq SLR, Mercedes kishte 40 për qind të aksioneve në McLaren, dhe kur të dy kompanitë u ndanë, ishte fundi edhe për modelin e lartpërmendur. Por MSO i dha lamtumirë atij në mënyrën e duhur duke krijuar SLR McLaren Edition, raporton carbuzz.

Për të diferencuar veturën nga SLR standarde, MSO ka përgatitur një komplet trupi aerodinamik që përfshinte një parakolp të ri para dhe mbrapa, një grilë unike, kapak dhe një shpërndarës më agresiv. Ekzistojnë gjithashtu rima unike dhe një sistem shkarkimi titaniumi. Mekanikisht, MSO ka përmirësuar sistemin e drejtimit dhe pezullimin, dhe janë instaluar frena të reja qeramike.

MSO gjithashtu lehtësoi SLR me 50 kg, dhe forca e forcës u rrit me 20 për qind. Nën kapak është akoma një motor V5 me 5.5 litra, por me më shumë fuqi, më saktësisht 641 kuaj/fuqi dhe 820 Nm çift rrotullues. SLR McLaren Edition përshpejton nga 0 në 100 km/h në 3.6 sekonda para se të arrijë një shpejtësi maksimale prej 336 km/h. Kjo veturë shitet për 2.6 milionë euro. /Telegrafi/