Ford Mustang Shelby GT500 tregoi Model S të Tesla se nuk është i pathyshem

Ford Mustang Shelby GT500 tregoi Model S të Tesla se nuk është i pathyshem

Në një kohë kur dorëzimet e klientëve të Tesla’s Model With Plaid janë duke u zhvilluar, është shfaqur një garë video e përshpejtimit të kësaj veture elektrike kundër Mustang Shelby GT500 të Fordit.

Siç dihet tashmë, Model S Plaid ka tre motorë elektrikë që e bëjnë atë shumë të shpejtë, kështu që përshpejton nga 0 në 100 km / orë në më pak se 2 sekonda, dhe 402 metra në rreth 9,2 sekonda.

Falë kësaj performance, Model S Plaid aktualisht është vetura më e shpejtë e prodhimit.

Por Model S Plaid përsëri u ndesh me një “arrë të fortë”, dhe ky është Ford Mustang Shelby GT500.

Ajo është një veturë e modifikuar me një motor 5.2-litra V8 që zhvillon 1.100 kuaj fuqi në vend të standardit 760 kuaj fuqi.

Në garën e parë, Mustang kaloi pistën 402 metra në 7.91 sekonda, Model S Plaid në 7.97 sekonda. /Telegrafi/