Ford prezantoi modelin e ridizajnuar të Fiestas
Sharr Travel

Ford prezantoi modelin e ridizajnuar të Fiestas

Edicioni i ridizajnuar i një prej modeleve më të njohura evropiane nga segmenti B do të dalë në shitje në fillim të vitit të ardhshëm.

Pak më shumë se tre vjet pas premierës së gjeneratës së tetë të modelit Fiesta në degën evropiane të Ford, ata prezantuan një botim të ridizajnuar të një prej veturave më të njohura evropiane nga segmenti B.

Pavarësisht nga paketa e pajisjeve, Fiesta e ridizajnuar do të ofrohet si standard me drita LED në rastet e errëta që në versionet më të shtrenjta do të kombinohen me teknologjinë adaptive të matricës, dhe secila prej paketave të pajisjeve të ofruara do të njihet nga jashtë me një pamje të ndryshme të grilës së radiatorit.

Ndryshimet në kabinën përfshijnë një panel instrumentesh dixhital 12.3 inç, dhe në krye të gamës mbetet versioni sportiv i ST, i cili tani ofron ulëse të përparme edhe më të theksuara të përparme me mbështetëse për kokën dhe një ngjyrë të re të gjelbër të trupit, raporton motor1.

Fiesta më e fuqishme është akoma e fuqizuar nga një motor 1.5 litërsh me tre cilindra me turbull EcoBoost që zhvillon 200 kuaj/fuqi, por me ridizajnimin vlera e çift rrotullues maksimal arriti në 320 Nm. Programi i punës ‘Eco’ është zëvendësuar me programin ‘Track’, dhe kyçja diferenciale e kufizuar mekanike Quaife dhe rrotat e errëta prej aliazh 18 inç mbeten në listën e pajisjeve opsionale.

Me paketën e pajisjeve Vignale vjen pajisja më e madhe dhe detajet luksoze, dhe pjesa tjetër e gamës së motorit bazohet në një litër turbo benzinë me tre cilindra të ndihmuar nga teknologjia hibride e butë 48 volt, dhe mund të merret me 100, 125 dhe 155 kuaj/fuqi. Me dy versionet më të fuqishme mund të kombinohen me një transmision manual me 6 shpejtësi ose me 7 shpejtësi automatike me dy kthetra që janë përgjegjës për transmetimin e fuqisë në boshtin e përparmë.

Fiesta e ridizajnuar përfaqëson përgjigjen e Ford ndaj konkurrencës së klasit të rifreskuar së fundmi që vjen nga Grupi VW dhe duhet të arrijë tek klientët e parë në fillim të vitit të ardhshëm.