Renault do të shkurtojë deri në dymijë vende pune në Francë

Renault do të shkurtojë deri në dymijë vende pune në Francë

Prodhuesi francez i veturave, Renault ka njoftuar heqjen e deri në 2000 punëve inxhinierike dhe mbështetëse në vendin e saj, si pjesë e një ndryshimi në prodhimin e makinave elektrike.

Menaxhmenti së shpejti do të fillojë negociatat me sindikatat për planet e reja, njoftoi Renault.

Gjigandi francez i automobilave po funksionon me humbje dhe tashmë ka njoftuar një reduktim të numrit të vendeve të punës në vendin me rreth 4,600 si pjesë e një ristrukturimi drastik të biznesit.

Në total, siç njoftuan ata, do të krijojnë 500 vende të reja pune, pasi të punësojnë 2,500 punëtorë në vende të tjera pune. Qëllimi i tyre, thonë ata, është të mbledhin nëntë modele të reja veturash në Francë.

Ashtu si konkurrenca, Renault po përpiqet të rrisë furnizimin me vetura elektrike, kështu që ata thanë se do të punësojnë punëtorë të rinj në fusha të tilla si shkenca e të dhënave dhe kimia për të fituar ekspertizë në prodhimin e baterive. /telegrafi