Super jahti norvegjez do të lundrojë pa lëshuar gazra
Sharr Travel

Super jahti norvegjez do të lundrojë pa lëshuar gazra

Dizajneri ambicioz Kurt Strand prezantoi një dizajn tjetër të super jahtit.

Ai është një koncept i një jahti rreth 50 metra të gjatë të quajtur Norvegji, i cili i ngjan anijeve të gjata dhe lundrojnë nga Epoka e Vikingëve.

Strand vendosi të “kopjojë” velat e fuqishme katrore dhe të krijojë versionin e tyre modern, dhe rezultati përfundimtar është një super jaht Norvegjia me teknologji moderne që do ta lejojë atë të lundrojë në të gjitha pjesët e botës pa emetuar gazra të dëmshëm.

Edhe pa erë apo diell, Norvegjia do të lundrojë falë tre motorëve që mund të përdorin hidrogjen, gaz natyror të lëngshëm dhe madje edhe naftë.

Në kushtet ideale të motit, një super jaht do të prodhojë më shumë energji të pastër sesa konsumon, kështu që do të jetë në gjendje të ruajë energji për periudhat e motit të keq.

Super jahti do të jetë në gjendje të strehojë deri në 24 persona dhe do të ketë 12 kabina. Gjithashtu do të ketë vend për 40 anëtarë të ekuipazhit. Norvegjia do të ketë gjithashtu palestër, banjë, pishinë, garazh  dhe kinema.

Nëse kjo është një “sasi e vogël”, atëherë me siguri do të impresionoheni nga spitali miniaturë në këtë jaht.

Në pjesën qendrore të jahtit do të ketë një holl dy katësh dhe një bar nga i cili mysafirët do të shijojnë pamjen.

Super-jahti Norvegjia do të ketë gjithashtu një sistem unik të kontrollit të lundrimit për manovrim të saktë, si dhe dy stabilizues anësorë falë të cilëve lundrimi do të jetë i këndshëm, si në ujëra të cekët dhe të thellë.