Filloi testimi i një motoçiklete revolucionare, pritet rekord shpejtësie
Sharr Travel

Filloi testimi i një motoçiklete revolucionare, pritet rekord shpejtësie

Kompania britanike White Motorcycle Concepts ka filluar të testojë motorin e saj të dizajnit radikal, i cili pritet të thyejë rekordin e shpejtësisë.

Është një motor WMC250EV që përmban një dizajn radikal i ngarkuar me reduktimin drastik të koeficientit të rezistencës së ajrit. Pas muajsh zhvillimi, koncepti tani është në një fazë testimi në rrugën e duhur. Drejtori i kompanisë dhe shefi i motoçiklistit Robert White konfirmoi se disa nga testet e para janë kryer.

Kur bëhet fjalë për dizajnin, motoçikleta përpara ka një zgavër qendrore që lejon kalimin e ajrit, dhe një dizajn i tillë nuk është parë kurrë në botën e motoçikletave. Përveç këtij ndryshimi të dizajnit, ekipi nga kompania e përmendur vendosi për një makinë plotësisht elektrike.

Qëllimi është të thyejë rekordin botëror prej 402 km/h, dhe ekipi aktualisht po teston një prototip të karbonit.

Sidoqoftë, zhvillimi është ende në vazhdim, kështu që entuziastët e shpejtësisë duhet të dinë që motoçikleta nuk është veçanërisht e shpejtë për momentin, pasi qëllimi kryesor i testeve të para është mbledhja e të dhënave në kushte reale. Prototio mundësohet nga një sistem 60V që jep vetëm 100 kW energji.

“Ne kemi zgjedhur një qasje të matur dhe të kontrolluar për programin tonë të testimit për t’u siguruar që asnjë gur i vetëm të mos mbetet i konvertuar. Duke pasur parasysh mbledhjen e të dhënave deri më tani, vetëbesimi im po rritet vazhdimisht”, tha White.

Versioni përfundimtar i motorit do të ketë një sistem 800V që duhet të prodhojë fuqi të mjaftueshme për të thyer rekordin e shpejtësisë. Testimi do të vazhdojë deri në fund të këtij viti, dhe një përpjekje për të thyer rekordin është planifikuar për verën e ardhshme në Bolivi.

Përveç thyerjes së rekordeve, kompania po punon me partnerët e industrisë për të përdorur teknologjitë e tyre të patentuara për biçikletat e ardhshme rrugore. /Telegrafi/