Kështu dukej Trekka, SUV i Skoda nga vitet e gjashtëdhjeta
Sharr Travel

Kështu dukej Trekka, SUV i Skoda nga vitet e gjashtëdhjeta

Yeti nuk është SUV i parë në historinë e 60-vjeçare, pasi modeli Trekka ekzistonte në vitet 1960, por ai u prodhua në Zelandën e Re për tregun e brendshëm dhe u eksportua në Australi dhe më gjerë.

Modeli Trekka u bazua në platformën e Octavia, makina që mori atë emër sepse në fakt u bë vetura e tetë e prodhuar pas Luftës së Dytë Botërore.

Pjesët erdhën në Zelandën e Re nga larg, u transportuan nga Mlada Boleslav në Republikën Çeke në ishullin verior të Zelandës së Re Otahuhu dhe u montuan në një shasi të shkurtuar. Një trup shumë “boksier” është montuar mbi të.

Trekku ishte mundësuar nga një motor 1,221 cc, i cili zhvilloi 46 kuaj/fuqi, ose 20 kuaj/fuqi më pak se Land Rover nga e njëjta periudhë. Sidoqoftë, Skoda ishte krenare për pezullimin e pavarur të Trekka, ndërsa transmetimi i sinkronizuar me katër shpejtësi siguroi një shpejtësi maksimale prej 110 km/h, duke e bërë modelin Skoda të tejkalojë Land Rover Defender me një shpejtësi maksimale prej 105 km/h.

SUV i Skoda ishte në dispozicion me një majë të fortë dhe të butë, në një version “të shkurtër” dhe “karvan”, me dy deri në tetë vende, dhe ishte e mundur të blini edhe një kamionçinë.

Gjatë një periudhe prej gjashtë vjetësh, u shitën 3,000 kopje të modelit Trekka, i cili ishte i preferuari nga blerësit në Zelandën e Re, Australi, Samoa, Vietnam dhe Fixhi. Vetëm disa shembuj kanë arritur në Evropë, dhe njëri “jeton” në Muzeun e Skodat në Republikën Çeke. /Telegrafi/