Polestar Precept – një veturë elektrike me një dizajn unik
Sharr Travel

Polestar Precept – një veturë elektrike me një dizajn unik

Filiali i Volvo Polestar dëshiron të sjellë veturën e tij elektrike Polestar 5 në treg në vitin 2024.

Vitin e kaluar, Polestar, një nënkontraktor i prodhuesit suedez të automjeteve Volvo, njoftoi prodhimin e veturës së saj konceptuale elektrike “Polestar Precept”.

Fillimi i prodhimit të veturës elektrike ishte ende i paqartë në atë kohë, siç ishin edhe vetitë e saj teknike. Megjithatë, kompania tani ka prezantuar një veturë me një emër të ri që bazohet në këtë model: Polestar 5 është planifikuar të dalë në prodhim seri në vitin 2024.

Fotot dhe lajmet për e-makinën “Precept” janë publikuar vazhdimisht gjatë muajve të fundit – duke përfshirë disa video në YouTube që japin një pasqyrë të procesit të projektimit dhe zhvillimit të automjetit koncept.

Në një video gati 4-minutëshe që u publikua të martën, Polestar tani tregon pamjen e re të jashtme të veturës dhe shpjegon se si dizajni i automjetit koncept do të inkorporohet në Polestar 5.

Pamja e Polestar 5 ishte frymëzuar kryesisht nga peshkaqenë dhe aeroplanë, sipas videos.

Megjithatë, të dhënat kryesore teknike si diapazoni i baterisë ose shpejtësia e përshpejtimit nuk dihen ende. Fillimi i prodhimit të veturës së re elektrike është planifikuar për vitin 2020. Më pas duhet të jetë i disponueshëm në treg nga viti 2024.


MË SHUME NGA Auto