Kia prezanton modelin e ri Niro – veturë që mbron mjedisin
Sharr Travel

Kia prezanton modelin e ri Niro – veturë që mbron mjedisin

Ndër të tjera, ulëse janë bërë nga materiali Tencel i bërë nga gjethet e eukaliptit.

Prodhuesi korean i veturave Kia prezantoi Niro-n e tij të ri me të cilin dëshiron të japë një kontribut në mbrojtjen e mjedisit. Brendësia është bërë nga materiale të ricikluara – për shembull, për pjesën e sipërme, është përdorur materiali i ricikluar.

Ulëse janë prej bio-poliuretani me Tencel të bërë nga gjethet e eukaliptit. Ndryshe nga paraardhësi, këto kanë një dizajn të hollë. Varëse rrobash u ngjitën gjithashtu në pjesën e pasme.

Sipas Electrek, boja për panelet e dyerve nuk përmban asnjë aromatik benzen, toluen ose ksilen (BTX), të cilat, sipas prodhuesit, duhet të jenë më miqësore me mjedisin.

Vetura vjen si një veturë elektrike, një hibrid dhe një hibrid plug-in. Pronarët e dy varianteve të fundit kanë mundësinë e përdorimit të të ashtuquajturës funksion të zonës së gjelbër dhe përcaktimin e zonave të gjelbra.

Kia nuk ka dhënë ende detaje për baterinë, gamën dhe çmimin. /telegrafi