Tesla prezanton frenat 20 mijë dollarëshe
Sharr Travel

Tesla prezanton frenat 20 mijë dollarëshe

Kompleti i frenave duhet të jetë i disponueshëm vitin e ardhshëm.

S Plaid Model ka qenë në treg për një vit e gjysmë dhe tashmë ka impresionuar shumë me performancën e pabesueshme të saj . Përveç Rimac Nevera milion dollarësh, është automjeti më i shpejtë i prodhimit në treg, duke përshpejtuar nga 0 në 100 km/h në vetëm 2.1 sekonda.

Ai theu disa rekorde në pistën e garave, por automjeti nuk ishte i optimizuar për gara. Tesla pritet të lëshojë një paketë pistë garash me disa veçori që janë testuar gjatë vitit të kaluar.

Tani, prodhuesi i veturave elektrike ka zbuluar kompletin e parë të ri të aksesorëve të përshtatshëm për pistën e garave për Model S Plaid: një çantë frenash të shtrenjtë karbon-qeramike prej 20,000 dollarësh amerikanë.

Prodhuesi e përshkruan atë si më poshtë: “Modeli S Plaid Carbon Brake Cit u zhvillua për përvojën përfundimtare të pistës së garave dhe është një paketë e plotë harduerike që ofron performancë maksimale dhe të përsëritshme të frenimit në disqet me performancë të lartë”.

Sipas kompanisë, grupi i frenave është i disponueshëm vetëm për rrotat arachnid 21 inç dhe do të dalë në shitje në mesin e vitit 2022. /telegrafi