Ford Mondeo i ri nuk vjen në Evropë
Auto

Ford Mondeo i ri nuk vjen në Evropë

Ford Mondeo i ri (i prezantuar dje në Kinë) nuk do të arrijë në Evropë ku shitjet e sedanëve të përmasave të mesme në segmentin e zakonshëm kanë qenë në rënie prej vitesh.

Uebfaqja e Motor1.com kontaktoi një degë lokale të Fordit dhe një zëdhënës konfirmoi se emri “Mondeo” do të vazhdojë të ‘jetojë’ vetëm në Kinë.

Emri Mondeo do të shfuqizohet në Evropë pas 30 vjetësh, që kur Ford zëvendësoi Sierra-n me të tre dekada më parë.

Rivali kryesor i sedanit Volkswagen Pasat tashmë është ndërprerë, dhe ndërsa do të ketë një model të gjeneratës së ardhshme, VW thuhet se planifikon ta shesë atë vetëm si një karroce. Thashethemet e fundit sugjerojnë se Opel gjithashtu do të shfuqizojë Insignia siç e njohim ne dhe do ta ndryshojë formulën në një përzierje SUV dhe minivan.

Nga ana tjetër, Skoda ka konfirmuar se do të shesë gjeneratën e ardhshme Superb si një sedan (ose liftback), si dhe një kamionçinë, ndërsa Peugeot 508 është këtu për të qëndruar në të dyja format e trupit për momentin.

Në fund lind pyetja nëse Ford të paktën në mënyrë indirekte do ta zëvendësojë Mondeo-n në Evropë me diçka tjetër.