Hyundai Ioniq 5 thuhet se “ka mundur” Tesla Model Y në testin e parë
Auto

Hyundai Ioniq 5 thuhet se “ka mundur” Tesla Model Y në testin e parë

Të gjithë duket se po garojnë me Tesla-n dhe nuk janë vetëm markat e nivelit të lartë si Porsche që e “urrejnë” Elon Musk.

Sipas medive të huaja, përcjell Telegrafi, tani, më shumë marka të zakonshme si Ford, Volkswagen dhe Volvo po hyjnë në lojë.

Edhe Hyundai, me EV-në e tij të re, Ioniq 5, po vjen për Tesla-n dhe sipas “faqes së ekspertëve” Edmunds, ajo ka marrë drejtimin.

Së pari, në botën reale, Ioniq 5 arriti të përshkojë 270 milje (434 km) me një karikim të vetëm, që është më larg se diapazoni i tij i vlerësuar nga EPA prej 256 miljesh (411 km).

Në të njëjtën kohë, Modeli Y erdhi në 263 milje (423 km), që është shumë më e ulët se pretendimi i Teslës se do të shkojë 303 milje (487 km).

Akoma më mbresëlënëse për Edmunds është fakti që ju mund të merrni një Ioniq 5 me edhe më shumë gamë për më pak para.

Pastaj është udhëtimi dhe përvoja në secilën makinë dhe Hyundai është shumë më i qetë se Tesla.

Edmunds thotë se që nga dita e parë, Modeli Y ka pasur kërcitje dhe zhurma në të gjithë kabinën, ndërsa Ioniq 5 është super i qetë.

Më në fund, ka edhe një çmim më tërheqës.

Me 58,990 dollarë, modeli bazë Y është më i shtrenjtë se edhe versioni më i lartë Ioniq 5.

Edmunds thotë se cilësia e tij e ndërtimit, komoditeti i udhëtimit dhe teknologjia e arritshme e bëjnë Hyundai “mbretin e ri”.