Kaq shumë njerëz e duan modelin Maverick
Auto

Kaq shumë njerëz e duan modelin Maverick

Nëse dëshironi një kamionçinë Ford Maverick, por nuk keni bërë ende një porosi, koha po mbaron. Të enjten, Ford do të ndalojë së pranuari çdo porosi të re me pakicë për modelin e vitit 2022, njoftoi zëdhënësi i kompanisë Michael Levine në një email.

Pas kësaj, blerësit do të duhet të presin që të bëjnë sërish porosi për modelin e vitit 2023, raporton cnn.

Ndalimi zbatohet në mënyrë specifike për “porositë me pakicë”, megjithatë, por qeveria dhe biznesit do të lejohen të porosisin kamionë pas të enjtes. Ford nuk tregoi se sa porosi deri më tani i ka marrë për Maverick.

Maverick doli për herë të parë në shitje këtë vjeshtë, duke u bërë pickup-i i tretë në linjën e Fordit pas F-150 dhe Ranger të përmasave të mesme. Përpara Maverick, Ford nuk kishte pasur një kamion të vërtetë kompakt në linjën e tij për gati një dekadë. Ford Ranger origjinal doli nga prodhimi në 2012.

Në atë kohë, Ford përmendi mungesën e kërkesës për kamionë të vegjël. Gjithashtu, Rangeri i vjetër nuk e ndante inxhinierinë me asnjë model tjetër, duke e bërë atë një propozim më të ashpër biznesi për prodhuesin e automjeteve.

Gushtin e kaluar, përpara se Maverick të dilte në shitje, Ford kishte thënë se kishte marrë tashmë 100 mijë porosi për kamionin. Kompania nuk ka dhënë asnjë përditësim mbi porositë që atëherë. Por, si vetë kamioni, shitjet aktuale të Ford Maverick janë të vogla në krahasim me ato të kamionit shumë më të madh të serisë F, i cili është automjeti më i shitur i çdo lloji në Amerikë.

Në muajin dhjetor të vitit 2021, për shembull, Ford shiti mbi 62,400 kamionë të serisë F krahasuar me pak më shumë se 6,000 Mavericks. Në total, Ford shiti mbi 13,000 Maverick që kur kamioni doli për herë të parë në shitje në muajin tetor.

Kamionët e serisë F prodhohen në katër fabrika të ndryshme të Fordit, megjithatë, ndërsa Maverick prodhohet vetëm në një.