Vetëm 15 për qind e gjermanëve po mendojnë të blejnë një veturë elektrike
Auto

Vetëm 15 për qind e gjermanëve po mendojnë të blejnë një veturë elektrike

Ndërsa prodhuesit gjermanë kanë plane të mëdha për automjetet elektrike. Kompania konsulente Deloitte kreu një hulumtim të madh duke pyetur drejtuesit gjermanë se cilën makinë do të preferonin nëse vendosnin të blinin një automjet të ri.

Sipas këtij sondazhi, herën tjetër që të zgjedhin një makinë, vetëm 15 për qind e tyre do të zgjedhin një veturë elektrike, ndërsa 40 për qind e shoferëve gjermanë do të vendosin të blejnë një automjet hibrid – domethënë një kombinim i motorit elektrik dhe benzinës.

Shumica e atyre që janë pro kalimit në automjete elektrike përmendin çmimet e larta të karburantit si arsye për një vendim të tillë.

Megjithatë, nëse tarifimi i energjisë elektrike do të ishte aq i shtrenjtë sa karburantet fosile, 41 për qind e tyre do të rishikonin vendimin e tyre për të blerë një veturë për energji elektrike.

Një e katërta e shoferëve të anketuar përmendën një rreze të vogël lëvizjeje si shqetësimin më të madh për lëvizshmërinë elektrike, e ndjekur nga infrastruktura e tarifimit (14 për qind) dhe kostot më të larta të prokurimit (12 për qind).

Pothuajse një e treta e 1,500 të anketuarve thanë se do të shpenzonin deri në 2,000 euro më shumë për një veturë elektrike në krahasim me një automjet përkatës që punon me lëndë djegëse fosile.

Mesatarisht, ata përmendën autonominë e makinës elektrike 616 kilometra si një pikë kthese për të filluar të mendojnë për blerjen e saj.