Mega 30 Porsche 911 pritet të kushtojë 300 mijë euro
Auto

Mega 30 Porsche 911 pritet të kushtojë 300 mijë euro

Porsche 911 e rrallë, e cila është rezultat i punës së ekspertëve të Strosek Auto Design, është aktualisht në dispozicion për këdo që dëshiron një “restomod 911” që nuk është një Singer 911.

Bëhet fjalë për një model të quajtur Mega 30, ku do të prodhohen vetëm 30 kopje. Ai bazohet në modelin standard 964, dhe ka pësuar modifikime të shumta vizuale dhe mekanike. Kopja në foto nuk është drejtuar pas modifikimit dhe kushton 300 mijë euro.

Modifikimet e përmendura fillojnë në pjesën e përparme ku ka një parakolp të dallueshëm së bashku me dritat e reja LED.

Ka gjithashtu një grup dritash LED gjatë ditës të integruara në parakolp dhe Strosek ka zgjeruar harqet e rrotave të përparme dhe të pasme për të lënë vend për një grup rrotash 19 inç me goma Michelin Pilot Sport 4S me përmasa 245/30 përpara dhe 295/25 e pasme.

Ndryshimet e pasme reflektohen në parakolpin unik dhe spoilerin e lëvizshëm të pasmë.

Strosek gjithashtu punoi në motor, kështu që motori atmosferik 3.6 litra me 6 cilindra mori softuer të ri kontrolli, bosht me gunga të reja, marrje të re ajri, sistem shkarkimi sportiv dhe konvertues katalitik, dhe montimet e reja të motorit u pajisën me një tufë të re dhe një timon të lehtë. Motori zhvillon 300 kuaj/fuqi dhe fuqia transmetohet në rrotat e pasme.