Ford me një plan të madh për automjetet elektrike në Evropë
Auto

Ford me një plan të madh për automjetet elektrike në Evropë

Ford njoftoi planet për të prezantuar shtatë automjete të reja elektrike në Evropë si pjesë e një investimi prej 2 miliardë dollarësh.

Sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, prodhuesi i automjeteve synon të shesë 600 mijë automjete me bateri në kontinent deri në vitin 2026, duke u mbështetur drejt një qëllimi të të gjitha shitjeve të EV dhe neutralitet të plotë të karbonit në të gjithë gjurmën e tij të prodhimit deri në vitin 2035.

Lajmi vjen pas njoftimit të Ford-it se do të ndajë biznesin e tij në dy pjesë: njëra fokusohet në automjetet tradicionale me gaz të quajtur Ford Blue dhe tjetra në EV dhe softuerin e quajtur Ford Model e.

Ford pret që gjysma e shitjeve të tij globale të jenë automjete elektrike deri në vitin 2030, duke përfshirë të gjitha automjetet e tij të pasagjerëve në Evropë.

Më parë, prodhuesi i automjeteve kishte thënë se do të shpenzonte 1 miliardë dollarë për të kthyer një fabrikë në Koln të Gjermanisë, në linjën e parë të prodhimit të automjeteve elektrike në kontinent. Tani, kompania thotë se pret të prodhojë 1.2 milionë automjete gjatë gjashtë vjetëve, me një investim total produkti prej 2 miliardë dollarësh.


MË SHUME NGA Auto