Njoftim nga KEDS-i për punimet në rrjet
Foto: RTK
Kosovë

Njoftim nga KEDS-i për punimet në rrjet

Kimete Kasumi/ RTKlive

20.05.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

 

Prishtinë

1.

NS 35/10[kV] Badovc do të ndërprehet:

Dalja 10[kV]  Graçanica 2 (kodi: 10014003 )  nga ora11:00 deri 13:00

Vendet: Graçanica Varrezat, Badovci i ri, Kosmos Deni, Hekurudha, Romi kulla, Pompa Iber Lepenc, Kishnica dhe  Romi shtyllë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrimi i transformatorit energjetik në NS 10/0.4 kV Hekurudha- demontimi i shtyllës së betonit.

2.

NS 35/10[kV] Fushë- Kosovë do të ndërprehet:

Dalja  – LP 10[kV] Vragoli  (kodi: 15018007)  nga ora 10:30 deri 14:30

Vendet: Vragoli, Miradi e Ulët (një pjesë), Batusa, Henci, Lagja 29  dhe Pompen FAM GAS.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave.

3.

Nga NS 35/10[kV] Besi do të ndërprehet:

LP 10[kV] Prugovci  (kodi: 10013012 )  nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: Barilevë Lecët,Te kanali Besi, Leban te baza 1, Prugovc Extra Dragusha, Leban Dobratiqët, Besi Ambulanca 1, Rimanishta, Betonjerka private Lebanë, Objekti privat Deshishku, Zenit, Jaha Company dhe Prugovc Zuqollët.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Pejë

1.

Nga TS 110/10kV Klinë do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Jashanica (kodi: 52000003)  nga ora 10:00deri 14:00

Vendet: Pograxhë, Qupevë, Jellovc, Resnik, Jashanicë, si dhe Led Light Tehnology.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrim i shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm.

BREE –  Led Light Tehnology.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10[kV]  Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Malisheva (kodi 82082004prej orës 11:00  deri në ora 15:00

Vendet: rrugët:535 Prof.Hamdi Berisha, 554 Uiliam Uoker, 601 Sheshi i Dëshmorëve, 602 Gjergj Kastrioti – Skendërbeu, 603 Adem Jashari, 604 Imer Krasniqi, 605 Rilindja Kombëtare, 606 Pavarësia, 608 Hamdi Berisha, 610 Hizri Mazreku, .611 Jahir Mazreku. 612 Viliam Voker, fshatrat: Burim, Carallukë (një pjesë), Dardania, Gërmiz, Lubizhdë (1 konsumator) dhe Senik (1 konsumator).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i transformatorit të mbingarkuar.

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

LP 10[kV] Magure (kodi: 41048002) nga ora 10:00 deri15:00

Vendet: Pjesë e Rrezez( Leletiqit),Mirenë,Fushticë e Epërme,Fushticë e Ulët,Resinoc Baincë, Shale dhe  Krojmire, Magure, Medvevc, Dobraje, Rreze, Blinaje, Qylage, Poturovc, Torine, Poturovc, Gllanice , Harilaqi, Treshnjevka dhe konsumatorët komercial të kësaj dalje 10kV, Burimi,  KFOR-i, Pompat e Ujit te Aeroportit, Transmetuesi, Feronikeli, Miniera Golesh, Aeroporti 2 si dhe

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit – mirëmbajtje preventive,  zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve dhe izolatorëve.

Mitrovicë

1.

NS 110/10[kV] Mitrovica 2 do të ndërprehet:

LP 10[kV] Lushta (kodi: 70000015)  nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: fshatrat Lushtë dhe Broboniq.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave 10kV.

Gjilan

1.

 

Nga TS 110/10[kV]  Gjilani 5 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV]  Bresalci (kodi 63000010prej orës 11:00  deri ne ora 15:00

Vendet: Bresalci, Koretishta, Poneshi, Parallova, Vërbica e Zhegovcit, Kishna Polja, Sllakovci dhe  Zhegovci.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave të drurit me të betonit dhe ndërrimi i izolatorëve, dhe ducimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

2.

Nga NS 110/10[kV]  Kamenica  do të ndërprehet:

LP 10[kV] Ropotova (kodi: 62000014) nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: Bozhec, Busavatë dhe Miganoc.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave të drurit me shtylla të betonit dhe ndërrimi i izolatorëve.

Prizren

1.

Nga  TS 110/10[kV] Theranda do të ndërprehet

LP 10[kV] Gjinovci (kodi: 32000003) nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: Gjinovci

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive – revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

21.05.2022

Punime në projekte investive

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10(20)[kV] Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Turiqevci (kodi: 74000006) prej orës 09:00deri në ora 18:00

Vendet:  fshatrat: Açarevë, Burojë, Burojë-Lagjja: Beqani, Duraku, Haliti, Hoti, Kastrati, Man Hajdini, Shala, Thaqi dhe te Xhamia, Izbicë, Izbicë-Lagjja Bajra, Klladernicë (një pjesë), Klinë e Ulët (një pjesë), Kopiliq, Kopiliq-Lagjja: Marinëve, Hatalaku, Kadrija, Kuqani, Smaka dhe Veseli, Kopiliç i Epërm, Kopiliq i Poshtëm, Turiçevc, Turiçevc-Lagjja: Abazi, Ali Obrija, Halimi, Hoti dhe Lutani, Llaushë, Llaushë-Lagjja: Ajet Haziri, Aliqku, Bibaj, Bekteshi, Berisha, Bimbashi, Gashi, Haziraj, Lani, Qerimi, Rrecaj, Gecajve,Shabani, Shatri, Sylani, Tropëve, Zejnullahu dhe Zyrani, Rakincë, Resnik (një pjesë) dhe Vojnik.

Arsyeja: Ngritja e shtyllës SHB të tensionit të mesëm, demontimi i përçuesit ekzistues, demontimi i konzollave ekzistuese, demontimi i transformatorëve të vjetër, montimi i transformatorëve të rinj, shtrirja e përçuesit të ri, montimi i konzollave metalike, montimi i izolatorëve, tokëzimi i shtyllave të tensionit të mesëm si dhe elementet tjera përcjellëse.

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10[kV] Besi do të ndërprehet:

LP 10[kV] Lluzhani (kodi: 10013011) nga ora 08:30 deri 11:30

Vendet: Prugovci-1 (te Villa Natyra Vëerbovcët, Lupçi iPoshtëm, Vranidoll, Tenezhdoll, Kazerma e FSK-së në Vranidoll.

Arsyeja: Tokëzimi i disa konzollave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 35/10kV Batllava do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Batllava (kodi 14015001nga ora 13:30 deri 16:30

Vendet: Batllava, Gërdovci, Bellopoja dhe Lluga.

Arsyeja: Tokëzimi i disa konzollave të tensionit të mesëm.

21.05.2022

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

NS 110/35/10[kV] Prishtina 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV J23 Komuna e re (kodi: 10000015) nga ora09:00 deri 17:00

Vendet: Rekalitë, Komuna objektet e reja, Dogana, Kazerma Adem Jashari, Prroni i Njelmët, Mekanika, kontigjenti Portugez i KFOR-it, MAP-AKI, ambasada Amerikane.

Arsyeja: realizimi i sistemit Hyrje/Dalje, në bazë të pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

2.

TS 35/10[kV] Fushë- Kosovë do të ndërprehet:

TS 10/0.4[kV] TS Lesna  Z. Industriale F.Kosovë(kodi:10012181045 ) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: Lesna në rr. Nëna Terezë (Pr – F. Kosovë)

Arsyeja: punët qe duhet te kryhen sipas PEE dhe Projektit te aprovuar.

3.

Nga 110/35/10[kV] Prishtina 1 do të ndërprehet:

LP 10[kV] J22 Preoci nga ora 10:00 deri 14:00

1.       NS 10/0.4[kV] Rezidenca Marigona 1(kodi: 10000001110)

2.       NS 10/0.4[kV]  Lagjja Marigona Rezidencë sh.p.k.Erolld Belegu (kodi: 10000001139)

3.       NS 10/0.4[kV]  Rasim Mrlaku”Marigona Rezidencë” (kodi: 10000001158)

Vendet: Një pjesë e lagjes Marigona.

Arsyeja: Realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

LP 10[kV] QMI (kodi: 41000011) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Atlantik grup, Univerziteti Fama, Solid, Buqaj SH.P.K, Potera, Baki Automobil, Viva Fresh, Hospital Kosova, Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Magjistralja Lipjan-Prishtinë (një pjesë- nga ura e Lipjanit përgjatë rrugës (Zonës industriale) deri tek rrethi i Marigonës dhe fshati Suhadoll (një pjesë), (një pjesë) e lagjes Marigona.

Arsyeja: realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

 Punimet në rrjet, linku: https://www.keds-energy.com/shq/punimet-ne-rrjet/njoftohu-per-punime-ne-rrjet/

Harta e punimeve në rrjet, linku: https://outage.keds-energy.com/Main.aspx?lan=al&trh=


APR
Romay Lift