Njoftim nga KEDS-i për punimet në rrjet
Foto: RTK
Kosovë

Njoftim nga KEDS-i për punimet në rrjet

Kimete Kasumi/ RTKlive

24.05.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

 1.

TS 35/10[kV] Mazgiti do të ndërprehet:

LP 10[kV] Qyteti(Mazgiti) (kodi: 15019001  )  prej orës10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Mazgit te Tyrbja, Prestreshët, Boshnjakët, Klinakët, Ujësjellësi, Berishët dhe Fakulteti i Gazetarisë.

Arsyeja: Ndërrimi i izolatorëve.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10[kV]  Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Novolani (kodi: 73000005nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: Një pjesë e Bukoshit, Novolani, Kolla, Vërnica, Rezniku, Shallci, Druvari dhe Mihaliqi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave 10kV.

2.

Nga TS 110/10[kV] Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Stacioni Hekurudhor (kodi:73000004)  nga ora 10:00 deri në ora  14:00

Vendet: fshatrat: Akrashticë, Ashlan, Balinc, Beqiq, Bruznik, Bukosh, Dolak, Dubovc, Galicë, Hercegovë, Liqej, Lugmir, Mikushnicë (një pjesë), Novolan  (një pjesë), Okrashticë, Oshlan, Pantinë, Shtitaricë, Shtruher, Stacioni Hekurudhor dhe Taraxhë  (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, riparimi i ndarësit  në  Dolak  dhe shtrëngimi i përçuesve në Bukosh.

3.

Nga NS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

LP 10kV Llausha (kodi: 74000011 prej orës 11:00  deri në ora 12:30

Vendet: rrugët: Ali Gashi (një pjesë), Azem Bejta, Azem Galica-Saraj, Afër Stadionit (një pjesë), Bajram Zena-Saraj, Ilaz Kodra (një pjesë), Kuvendi i Kaçanikut-Saraj (një pjesë), Nëna Tereza-Saraj, Rasim Kiqina (një pjesë), Likuiduesit e Shtabit 1945-Saraj (një pjesë), Nak Berisha-Lagjja II (një pjesë) dhe Ulpiana (një pjesë); fshatrat: Llaushë, Llaushë, Llaushë-Lagja Geci dhe Lagja Rrecaj (një pjesë) dhe Polac (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, vendosja e siguresave në ndërprerës.

4.

Nga NS 110/10(20)[kV] Skenderaj do të ndërprehet:

LP 10[kV] Tjegullorja 2 (kodi: 74000008)  nga ora 12:30deri 14:00

Vendet: Fabrika e Bllokave.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, vendosja e siguresave në ndërprerës.

Pejë

1.

Nga NS 110/10[kV] Klina do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Qyteti (kodi: 52000012) nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet Rrugët: Abedin Rexha, Dëshmorët e Kombit (një pjesë), Ded Gjon Luli (një pjesë), Haxhi Zeka (një pjesë),  Isa Boletini (një pjesë), një pjesë e Klinës, Lidhja e Prizrenit, Maluzhganë (një pjesë), Marija Shllaku (një pjesë), Mehdi Morina (një pjesë), Mujë Krasniqi, SHeshi Mujë Krasniqi, Qendra Zejtare (një pjesë), Skender Rexhepi dhe një pjesë e rrugës Struga.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, montimi i shkarkuesve katodik dhe punimi i kokave të kabllove te tensionit të mesëm në TS Blinda te KEDS-i.

2.

Nga NS 110/10[kV] do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Gremniku (kodi: 52000011)  nga ora 09:00deri në ora 16:00

Vendet: fshatrat: Dollc, Gremnik, Kpuz, Perlina, Perqevë, Qeskovë, Qupevë, Qupevë e Ulët, Qupevë e Epërme, Rastok (një pjesë), Sferkë, Sferkë e Gashit dhe Volljakë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

3.

NS 110/10[kV] Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ledinat  (kodi: 53000001)  nga ora 11:00 deri në ora  15:00

Vendet: Gramaqeli, Belegu, Baballoqi, Dubrava, Irzniqi, Ledinat dhe Prokolluku.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

Gjilan

1.

Nga TS 35/10[kV] Gjilani II do të ndërprehet:

LP-si 10[kV] KFOR-i (kodi: 60061009nga ora 11:00 deri 14:30

Vendet: Xhamia e Medresesë, Konvikti, KFOR-i, Ambulanca e Dardanisë dhe Xhaxhi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i transformatorëve matës rrymor  2×100/5/5A

25.05.2022

Punime në projekte investive

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10(20)[kV] Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Turiqevci (kodi: 74000006) prej orës 09:00deri në ora 18:00

Vendet:  fshatrat: Açarevë, Burojë, Burojë-Lagja: Beqani, Duraku, Haliti, Hoti, Kastrati, Man Hajdini, Shala, Thaqi dhe te Xhamia, Izbicë, Izbicë-Lagja Bajra, Klladernicë (një pjesë), Klinë e Ulët (një pjesë), Kopiliq, Kopiliq – Lagjja: Marinëve, Hatalaku, Kadrija, Kuqani, Smaka dhe Veseli,Kopiliç i Epërm, Kopiliq i Poshtëm, Turiçevc, Turiçevc – Lagjja: Abazi, Ali Obrija, Halimi, Hoti dhe Lutani, Llaushë, Llaushë-Lagjja: Ajet Haziri, Aliqku, Bibaj, Bekteshi, Berisha, Bimbashi, Gashi, Haziraj, Lani, Qerimi dhe Rrecaj, Gecajve, Shabani, Shatri, Sylani, Tropëve, Zejnullahu dhe Zyrani, Rakincë, Resnik (një pjesë) dhe Vojnik.

Arsyeja: Demontimi i përçuesit ekzistues, demontimi i konzollave ekzistuese dhe i transformatorëve të vjetër, shtrirja e përçuesit të ri, montimi i konzollave metalike, montimi i ndarësve të rinj, montimi i izolatorëve, tokëzimi i shtyllave të tensionit të mesëm dhe elementet tjera përcjellëse.

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10[kV] Parku i Biznesit do të ndërprehet:

NS 10/04[kV] Tërpezë te shkolla (kodi: 16023003069) nga ora 09:30 deri 16:30

Vendet: Fshati Tërpezë pjesërisht.

Arsyeja: Ndërrimi i ormanit 0.4 kV tek TS Terezë te shkolla.

2.

NS 110 /10[kV]  Prishtina 3 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Nr. 31 Mark Isaku (kodi: 12000022)  nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: Bahollët dhe Tophanja, Meto Bajraktari, Bicurri, Art konstruksion,”BH-Home” Shpk Mentor Pllana-Dardania.

Arsyeja: Punimi i lidhëseve të tensionit të mesëm për lidhjen e kabllove të reja për TSB Bicurri dhe  Milazim Veliu.

3.

Në TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

LP 10kV Nr. 22 Remonti Kabllovik (kodi: 12000015) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: Remonti, rrugët: UÇK (një pjesë), Jakove Xoxa dhe Meto Bajraktari.

Arsyeja: Punimi i lidhëseve të tensionit të mesëm për lidhjen e kabllove të reja për TSB Bicurri dhe  Milazim Veliu.
25.05.2022

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

Nga NS 35/10[kV] Fushë- Kosova  do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS  Shtëpia e kulturës me (kod: 15018008075) prej orës 12:00 deri 15:00

Vendet: Sllatinë e Madhe – konsumatorët përgjatë rr. Prishtinë – Peje (në afërsi të Shtëpisë së kulturës)

Arsyeja: Dislokimi i rrjetit 0.4kV Sllatinë sipas zgjidhjes teknike leje-hyrjes.

Punimet në rrjet, linku: https://www.keds-energy.com/shq/punimet-ne-rrjet/njoftohu-per-punime-ne-rrjet/

Harta e punimeve në rrjet, linku: https://outage.keds-energy.com/Main.aspx?lan=al&trh=


APR
Romay Lift