UNICEF-i shënon 30-vjetorin e Konventës për të Drejtat e Fëmijëve
Sharr Travel

UNICEF-i shënon 30-vjetorin e Konventës për të Drejtat e Fëmijëve

Në kuadër të 30-vjetorit të Konventës për të Drejtat e Fëmijës, Zyra e UNICEF-it ka filluar aktivitetet publike “Children take over” me fëmijët në sheshin e “Zahir Pajaziti”, raporton Ekonomia Online.

Në këto aktivitete fëmijët kanë luajtur dhe kënduar, derisa kanë takuar edhe personazhet figurative më të dashura për ata. Këto aktivitete do të vazhdojnë edhe nesër ku do të udhëhiqen nga vet fëmijët.

Aktiviteteve iu është bashkangjitur edhe Shefi i Zyrës së UNICEF-it në Kosovë, Murat Sahin.

Konventa është dokumenti kryesor për mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve. Konventa është e nënshkruar nga 140 shtete. Kosova ende nuk është e ratifikuar por është e integruar me Kushtetutë.