Nga një muaj paraburgim për të tre të pandehur për vrasje në tentativë
Sharr Travel

Nga një muaj paraburgim për të tre të pandehur për vrasje në tentativë

Gjykata Themelore në Prishtinë, Departamenti për Krime të Rënda ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore në Prishtinë për caktimin e masës së paraburgimit me nga një muaj kundër të pandehurve L.U, D.M dhe F.B, për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprën penale vrasje në tentativë dhe mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve.

Dyshohet se më datë  24.11.2019, rreth orës 19:30 në rrugën “Hys Popova” në Prishtinë, të pandehurit L.U., D.M. dhe F.B., të cilët ishin me automjetin “Audi A8”, në bashkëkryerje për shkak të mosmarrëveshjeve të mëhershme  në mes tani të dëmtuarit A.S dhe të pandehurit D.M, posa ishin takuar në rrugë ku në automjetin “Opel Zafira” kishin qenë tani të dëmtuarit A.S., G.A. dhe L.R., të pandehurit me automjetin e tyre fillojnë të ndjekin automjetin e të dëmtuarve.

Kur arrijnë te kryqëzimi i rrugës “Hys Popova”, ata gjuajnë në drejtim të automjetit ku ishin të dëmtuarit duke e qëlluar automjetin në xhamin e pasmë, e cila predhë kishte depërtuar deri ne parafangon e parë ku vërehet drejtimi i predhës së fishekut kah kokat e të dëmtuarve.

Ata po ashtu kishin goditur edhe me një predhë në pjesën e pasme të bagazhit, e cila mbetet në ulësen e pasme, me ç’rast të dëmtuarit nuk kishin pësuar lëndime dhe kishin arritur të ikin, kurse edhe të pandehurit kishin ikur nga vendi i ngjarjes.

Palët kanë të drejtë ankese kundër këtij vendimi në Gjykatën e Apelit të Kosovës.