Katër mjekë e infermierë të Podujevës do i nënshtrohen testit per COVID-19

Katër mjekë e infermierë të Podujevës do i nënshtrohen testit per COVID-19

Dy mjekë dhe dy infermierë të Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare në Podujevë pritet që të testohen nesër, meqenëse dyshohet se kanë pasur kontakt me të infektuarit nga kjo komunë. Ndërkohë, dy pacientët e tjerë që kanë qenë të infektuar me COVID-19 nga kjo komunë janë liruar për në shtëpi, njëri prej të cilëve është shëruar plotësisht.

Lajmin e ka konfirmuar specialistja Bedrie Rama, e cila është pjesë e Shtabit Emergjent në këtë komunë.

Rama ka thënë se mjekët e infermierët që do të testohen nesër kanë qenë të izoluar qe disa ditë.

“Raste të reja të dyshuara nuk kemi. Ata dy të infektuarit që kanë qenë njëri nga Dumnica e tjetra nga Bradashi, janë liruar për në shtëpi. Ky nga Dumnica është shëruar plotësisht, ndërsa motra e tij pritet që të testohet edhe njëherë mbas 1 jave. Nesër vjen Instituti me i marr mostrat edhe për katër mjekë e infermierë, të cilët kanë qëne të izoluar. Nuk janë në rrezik po që duhet me ua bë testet me u siguru”, ka thënë Rama për Express