Rrëfimi prekës i gjyshës 77-vjeçare shqiptare që jetonë në Turqi

Rrëfimi prekës i gjyshës 77-vjeçare shqiptare që jetonë në Turqi

Emisioni "Shqiptarët në Turqi" vizitoi njërën nga fmailjet shqiptare që jetojn në pjesën më të vjetër të Stambollit.

Gjyshja 77 vjeçare Muhazez Spahija me prejardhje shqiptare, me bujari e zakone shqiptare,  rrëfen historin dhe jetën e saj.

Ajo rrëfen në gjuhën shqipe, historin e familjes së saj, të cilët kanë shkuar shumë kohë më parë në Turqi. "Xhaxhai dhe halla ishin shpërngulur në Turqi për shkak se bullgarët kishin vazhduar akoma me masakra në fshatrat të ndryshme të Maqedonisë edhe pas përfundimit të luftës së parë botërore, andaj ishin të detyruar të shpërngulëshin në Turqi" rrëfeu Muhazeza Spahija.

Rrëfimin prekës të Muhazezës mund ta ndiqeni në videon më poshtë: