Serbët nuk lejonin martesat mes shqiptarëve
   Shqiptarët në Turqi

Serbët nuk lejonin martesat mes shqiptarëve

Xhevat Bajrami me prejardhje shqiptare, rrëfen historin e babait të tij renqethëse, konkretisht flet për shqiptarët e Sanxhakut të Nishit për asimilimin e shqiptarëve ku në mesin e tyre ishte edhe babai i tij.

Bajrami tregon se si shqiptarët në Sanxhak të Nishit kishin presion nga serbët, i detyronin të flisnin gjuhën e tyre ti vishnin teshat kombëtare të tyre, madje edhe i detyronin të martoheshin me serbët dhe nuk i lejonin të martoheshin shqiptarët në mes vete. Ndërsa për ata që nuk i bënin ato që kërkonin serbët, ishin të detyruar të linin pasurin dhe çdo gjë që kishin vetëm për të mos ju bindur urdhërave të tyre.

Për më shumë rreth kësaj historie ndiqeni videon e plotë:


MË SHUME NGA    Shqiptarët në Turqi