Dr.Emre: 800 vite rrënjë-stërnip Pashai
   Shqiptarët në Turqi

Dr.Emre: 800 vite rrënjë-stërnip Pashai

Emisioni “ Shqiptarët e Turqisë”, sjell ngjarje prekëse që kanë përjetuar shqiptarët atje. Kësaj radhe ky emision ka sjellë historinë e familjes shqiptare që jetojnë në Turqi.

Familja e Dr. Emre Can Ozturk është me prejardhje shqiptare, që jetojn në hyrje të Bosforit të Turqisë, Dr.Emre ishte djali i një doktori, ku babai i tij ishte edhe kryetar i dhomës së doktorëve në Turqi në vitet 69-72, po ashtu vite më përpara babai i tij ishte kryetar i disa institucioneve shtetërore të ndryshme të Turqisë, por pas një kohe ai ishte larguar nga politika, dhe kishte udhëhequr një biznes familjar.

Dr Emre tregon se të parët e tij kanë ardhur në vitin 1923 nga Fulorina, ai tregon për rrënjet e tyre shqiptare, konkretisht flet për gjyshin e tij i cili ka qenë Pashai i Fulorinës Osman Ismaili.

Tregon në detaje njërën nga historitë interesante të Pashait Osman Ismaili, për më shumë ndiqeni videon e plotë:

 


MË SHUME NGA    Shqiptarët në Turqi