Gjyshi Jusuf me prejardhje shqiptare, kërkon fisin e humbur
   Shqiptarët në Turqi

Gjyshi Jusuf me prejardhje shqiptare, kërkon fisin e humbur

Emisioni “ Shqiptarët e Turqisë”, sjell ngjarje prekëse që kanë përjetuar shqiptarët atje. Kësaj radhe ky emision ka sjellë historinë e familjes shqiptare që jetojnë në Turqi.

Gjyshi Jusuf me prejardhje shqiptare nga Prishtina rrëfen historin e familjes së tij, ai edhe pse i lindur në Turqi, tregon gjithë ngjarjen në gjuhën shqipe, familja e tij kishte migruar që nga koha e Jugosllavisë për në Turqi.

Gjyshi para 7 viteve kishte vizituar Kosovën për t'i gjetur rrënjet dhe fisin e tij, në bazë të atyre gjërave që i kishte treguar babai i tij.

Për më shumë rreth kësaj historie ndiqeni videon e plotë:

 


MË SHUME NGA    Shqiptarët në Turqi