Pasi zbulon rrënjët shqiptare, del familjar me princin Lek Dushmani
   Shqiptarët në Turqi

Pasi zbulon rrënjët shqiptare, del familjar me princin Lek Dushmani

John Delaphina me prejardhje shqiptare, rrëfen historin e tij renqethëse, se si filloj të kërkonte për rrënjët e tij, pasi që nuk e ndjente veten si Anglez e as si Italian, dhe kjo e shtyri të kërkonte se cilit gjak i përkiste.

Deri në vitin 1999 ai s'kishte njohuri as për shqiptarët dhe as për Arbëreshët ata jetonin larg Arbëreshërve në një zonë malore në Jug të Italisë.

600 vjet rrënjë shqiptare por pa e ditur se është shqiptar. Gjithmonë jetova si gjysmë, kurrë nuk e ndjeva vetën të plotë derisa një ditë në Tv pash Shqiptarët, zemra mu gufua , nuk e di se si por e ndjeva veten shumë të afërt me ata. Vazhdova të kërkoj rrënjët  mos vallë, këta janë gjaku im dhe mbas 600 vitesh në botë mësova që jam Shqiptar, Mirditor nga gjaku  i Princit Lek Dushmani, tha Delaphina.

Për më shumë rreth kësaj historie ndiqeni videon e plotë:

 

 


MË SHUME NGA    Shqiptarët në Turqi