Gjyshi 98 vjeçarë rrëfen tmerrin që përjetoi nga xhaxhallarët e tij
   Shqiptarët në Turqi

Gjyshi 98 vjeçarë rrëfen tmerrin që përjetoi nga xhaxhallarët e tij

Emisioni “ Shqiptarët e Turqisë”, sjell ngjarje prekëse që kanë përjetuar shqiptarët atje. Kësaj radhe ky emision ka sjellë historinë rrëqethëse të gjyshit shqiptar 98 vjeçar.

Gjyshi 98 vjeçar është një shembull i një sakrifice për mbijetesë, ai në mes lotësh rrëfen historinë e tij trishtuese nëpër të cilën kaloi.

Gjyshi që mbetët jetim në moshën 4 vjeçare, nënën i ja shesin për një lopë, ja shesin për një thes fasule, dhe jetimin e përdorin xhaxhallarët si shërbëtor, ndërsa fëmijët e tyre i dërgonin për t'i shkolluar.

Për më shumë rreth sfidave që kaloi gjyshi Bajrush gjatë jetës së tij  ndiqeni videon e plotë:


MË SHUME NGA    Shqiptarët në Turqi