Babën dhe axhën i pushkatuan para syve tanë

Babën dhe axhën i pushkatuan para syve tanë

Emisioni “ Shqiptarët e Turqisë”, sjell ngjarje prekëse që kanë përjetuar shqiptarët atje ndër vite. Kësaj rradhe ky emision ka sjellë historinë rrënqethëse të famijes Nika, e cila ka migruar në Turqi shumë vite më përpara.

Gjyshi 90 vjeçar ka rrëfyer se si ia vranë babën dhe axhën para syve të tyre.

“Si sot e kujtoj Luftën e Dytë Botërore. Gjithçka që perjetova, serbët  i kishin lidhur shqiptarët  në ndërtesën e komunës i masakronin të lidhur, këmbë e duar. Aty kam parë edhe  gjermanë që erdhën dhe i shpëtuan shqiptarët...” vazhdon rrëfimin gjyshi 90 vjeçar.

Për më shumë ndiqeni videon:


MË SHUME NGA Shqiptarët në Turqi