Si trajtohen heronjtë tanë nga historia osmane?

Si trajtohen heronjtë tanë nga historia osmane?

Emisioni “Shqiptarët e Turqisë”, duke i prekur gjithmonë rrënjet shqiptare, sjell një temë nga koha e Osmane.

Prof. Mehemet Hacusalioglu na tregon në detaje se si përshkruhet koha Otomane në librat e historisë të Ballkanit dhe në brigjet e Detit të Zi.

Ai rrëfen se kërkimet historike janë bërë nga 15 profesorë Historjan, dhe kanë bërë studime në 14 shtete të ndryshme Ballkanike dhe të Detit të Zi , për ti sigurar këto të dhëna që i kanë shkruar edhe në libra, kanë arritur t'i nxjerrin anët negative dhe pozitve të kohës osmane në trojet shqiptare.

Për më shumë ndiqeni videone plotë:


MË SHUME NGA Shqiptarët në Turqi