Straja: Lindem shqiptarë, po vdesim të huaj

Straja: Lindem shqiptarë, po vdesim të huaj

Emisioni “ Shqiptarët e Turqisë”, sjell ngjarje prekëse që kanë përjetuar shqiptarët atje ndër vite. Kësaj rradhe ky emision ka sjellë historinë e famijes Straja, e cila ka migruar në Turqi shumë vite më përpara.

Tefik Straja, sot 84-vjeçarë  me prejardhje shqiptare, ai rrjedhshëm fletë gjuhën shqipe, na rrëfen në detaje jetën dhe  kontributet e tij dhe të familjes së tij që ata dhanë para shumë viteve për Kosovën.

Straja është larguar nga Kosova që 64 vite, “U vramë, u masakruam, u dëbuam dhe po vdesim të huaj”, thot ai.

Për më shumë rreth jetës së Strajes dhe familjes së tij ndiqeni videon e plotë:

 

 

 


MË SHUME NGA Shqiptarët në Turqi