Vajza nga Turqia, nuse në familje shqiptare, rrëfen zakonet e asaj familjej

Vajza nga Turqia, nuse në familje shqiptare, rrëfen zakonet e asaj familjej

Emisioni “Shqiptarët e Turqisë”, duke i prekur gjithmonë rrënjet shqiptare, sjell një tjetër tregim nga Turqia.

Shukran, ka 40 vite martesë në familje shqiptare. Ajo rrëfeu për emisionin “Shqiptarët e Turqisë” se si u martua 16 vjeçare dhe mësoi të gjitha traditat dhe zakonet shqiptare. Thotë se është shumë e lumtur me këtë martesë dhe i sheh shqiptarët si popull bujar e fisnik.

Shukran tregoi për ne se sa shumë është frikësuar kur i kanë thënë se do të martohet me një njeri që nuk e njihte dhe mbi të gjitha që nuk ishte turk, por një djalë shqiptar që jetonte në Turqi. Shukran pohon se ka kaluar një jetë mjaft të mirë me burrin e saj, edhe pse jeta e saj kishte shumë mund dhe sakrifica.

Për më shumë ndiqeni videon e plotë:

 


MË SHUME NGA Shqiptarët në Turqi