81 vjeçari tregon historinë e arratisjes nga ushtria serbe për në Turqi

81 vjeçari tregon historinë e arratisjes nga ushtria serbe për në Turqi

`Shqiptarët e Turqisë` sjell rrëfimin e një gjyshi i cili u arratis nga ushtria serbe për në Turqi.

Një i arratisur nga Mitrovica për në Turqi tregon për historinë e jetës së tij. Ai jeton në Begrame, qytet ky shumë i vjetër, qytet historik dhe turistik i banuar kryesisht nga shqiptarët.

"Ata kur kishin ardhë këtu, këta shqiptarët tanë burrat po rrishin në kafë  e gratë po punojshin në ara, kjo më ka befasuar shumë. Ju thash atyre shihni pak se c'bëni. Aty kam mësuar se në Turqi ishin shtatë milionë shqiptarë", tha gjyshi 81 vjeçar.

"Serbia e ka marrë ushtarë, kur e marrin ushtarë këtë le ta ndijë e gjithë Shqipëria se është shumë e mirë, e merr baba Mehmet me pushkë e me tesha të ushtrisë ikë del në Shqipëri".

Ai tha se para 350 viteve jena të ardhur prej katundit të Mitrovicës, prej Kutllovci.

Begama është një qytet i vjetër historik-turistik i banuar me shqiptarë. Ka një histori shumë të vjetër prej 3.500 vjecare dhe më tepër, e ka marr emrin nga krali i vjetër Bergamos.

Për më shumë ndiqeni videon e plotë:


MË SHUME NGA Shqiptarët në Turqi