Shqiptarët e Turqisë-Esentepe, Deti i Zi: Shekujt s’ia zhdukën shqipen

Shqiptarët e Turqisë-Esentepe, Deti i Zi: Shekujt s’ia zhdukën shqipen

Emisioni “ Shqiptarët e Turqisë”, tani sjell historitë që kanë përjetuar shqiptarët atje ndër vite. Kësaj rradhe në këtë emision bëhet fjalë një vend që shtrihet brigjeve të Detit të Zi, 978 km larg Stambollit, për shqiptarët atje të shpërngulur para më shumë se 95 vjetësh.

Shqiptarët e ngulmuar në fshatin Esentepe, brigjeve të Detit të Zi, para gati një shekulli ishin shpërngulur nga Mali i Zi, nga fshati Bullatovs.

Lidhur me historitë e familjeve shgqiptare që jetojnë atje mësojmë nga familja shqiptare Jashar Dyzenli, që tregojnë peripecitë e famlijes së tyre në Turqi, për prejardhjen e tyre, si dhe për ruajtjen e gjuhës dhe traditave shqiptare.

Për më tepër ndiqni videon:


MË SHUME NGA Shqiptarët në Turqi