Asani: Sa po ruhet gjuha shqipe në vendet e huaja

Asani: Sa po ruhet gjuha shqipe në vendet e huaja

Profesor Bexhet  Asani me origjinë shqiptare është një nga figurat e shquara shqiptare të cilët na bëjnë të mburremi dhe të krenohemi me të.

Ai që në fëmijërin e tij ka kontribuar në gjuhë dhe letërsin shqipe, ai ka lindur në Strug, pasi mbaroi studimet e larta në vendlindje, ai sot është një profesor, studius,poet, prozator,publicist, kritik letrar, jeton dhe vepron në Amerikë.Ai shkruan poezi libra për të vegjlit për të rriturit, të cilat këto libra depertuan edhe në tregun Amerikan.

Asani tregon gjatë rrëfimit të tij, se si trajtohet gjuha shqipe në Amerikë nga shqipatrët që jetojn atje, po ashtu tregon se si familjarët e figurave të mëdha shqipe si dhe ato familje që kanë emigruar që nga  koha e Fan Nolit, Faik Konices, fatkeqsisht ata janë të asimiluar ata veq se e ndjejn dhe e din origjinen se nga e kanë por nuk din të flasin asnjë fjalë në gjuhën shqipe.

Por ai rrëfen në detaje për shkollat që paguhen për të mësuar gjuhën shqipe shqiptarët që jetojnë në Amerikë, për më shumë ndiqeni videon e plotë:


MË SHUME NGA Shqiptarët në Turqi