Arbreshi: Mos harro se je shqiptar dhe ke gjak shqiptari

Arbreshi: Mos harro se je shqiptar dhe ke gjak shqiptari

Oktay Dykova tregon historinë e migrimit të familjes së tij nga Kosova në Turqi e nga Turqia drejt Gjermanisë.

Edhe pse i lindur në Gjermani atij zemra i rrah shqip dhe nuk e harroi as njëherë gjuhën e të parëve të vet.

Ai tregoi me emocion për emisionin "Shqiptarët e Turqisë" se kur ishte i vogël e kishte dëgjuar babanë tek bisedonte me kushërinjtë në Turqi në shqip dhe kishte thënë me krenari kjo është gjuha ime.

Në moshën 17 vjeçare Dykova kishte takuar një arbëresh që i kishte thënë kurrë mos harro se je ti shqiptar dhe ke gjak shqiptari, fjalë që për 45 vite do t’i tingëllonin në vesh.

Për më shumë ndiqni videon:


MË SHUME NGA Shqiptarët në Turqi