Yildrim: Gjuha shqipe flitet edhe në Anadolli të Turqisë

Yildrim: Gjuha shqipe flitet edhe në Anadolli të Turqisë

Emisioni “ Shqiptarët e Turqisë”, sjell ngjarjet prekëse që kanë përjetuar shqiptarët atje ndër vite. Kësaj rradhe ky emision ka sjellë historinë prekëse të famijes Jakolli që pas 107 viteve vizituan atdheun.

Emirah Yildrim 17-vjeçar nga Anadolli na rrëfen ngjarjet prekëse të familjës së tij, se si u shpërngulen në Turqi, cila ishte arsyeja që ata emigruan në Turqi, dhe nëpër çka kaluan familja e tij.

Ai po ashtu na rrëfen në detaje se si flitet gjuha shqipe në Anadolli të Turqisë, ai gjithë këtë storie edhe pse 17-vjeçar na rrëfen në gjuhën shqipe për më shumë ndiqeni videon e plotë:


MË SHUME NGA Shqiptarët në Turqi