Historia e shqiptarit që gjeti rrënjët 500 / 600 vjeçare

Historia e shqiptarit që gjeti rrënjët 500 / 600 vjeçare

Emisioni “ Shqiptarët e Turqisë”, tani sjell historitë që kanë përjetuar shqiptarët ndër vite. Kësaj rradhe sjelli historinë e një shqiptari që gjeti rrënjët 500 / 600 vjeçare.

Një rrefim rrenqethës një shqiptari që kurrë vetën nuk e ndjehu as italjan as anglez. Ai kerkoi të gjente se cilit gjak i përkiste. Ai e ndjente këtë por nuk e dinte kush ishte. Deri në vitet 1999 ai nuk kishte anjë njohuri as për shqiptaret dhe as për arbëreshet. Ato jetonin larg arbëreshëve në një zonë malore në Jug të Italisë

Kur ai ndjeku lajmet e viteve 1999 për shqiptaret, në zemren e tije ai ndjeu zërin e shpirtit ti thoshte: Ja ky është gjaku yt, kjo është rraca jote.

Më poshtë mund ta ndiqni të plotë këtë rrëfmi interesant: 


MË SHUME NGA Shqiptarët në Turqi