Djemtë i vishnin si vajza dhe vajzat si djem për ti shpëtuar nga serbët

Djemtë i vishnin si vajza dhe vajzat si djem për ti shpëtuar nga serbët

Kudo në Turqi ka rrënjë shqiptare të cilët me krenari flasin gjuhën shqipe. Emisioni `Shqiptarët e Turqisë` përsëri gjendet në një familje shqiptare, që poashtu flasin gjuhën shqipe.

Familja Kurtoglu rrëfenë ngjarjet nëpër të cilat kanë kaluar dhe përjetuar gjatë emigrimit të tyre për në Turqi. Në mesin e ngjarjeve ai rrëfen se si djemt e rinj i vishnin si vajza për ti shpëtuar nga regjimi i atëhershëm serbo-sllav.

Për më shumë ndiqeni videon e plotë:


MË SHUME NGA Shqiptarët në Turqi