Familja Hikmet rrëfen ngjarjet prekëse nëpër të cilat kaloi gjatë emigrimit

Familja Hikmet rrëfen ngjarjet prekëse nëpër të cilat kaloi gjatë emigrimit

Emisioni “ Shqiptarët e Turqisë”, sjell ngjarje prekëse që kanë përjetuar shqiptarët atje ndër vite. Familja nga Vuçitërna e cila ka migruar në Turqi shumë vite më përpara rrëfen ngjarjet trishtuese të saj.

Ali Hikmet me prejardhje shqiptare, i lindur dhe i rritur në Turqi, rrëfen në gjuhën shqipe arsyet e emigrimit të gjyshit të tij për në Turqi. Ndër të tjera, ai, tregon se si dy prej banorëve më të mençur të fshatit të tij në Kosovë u zhdukën në heshtje, pasi polici serb erdhi dhe i mori nga aty për të mos i kthyer më.

Për më shumë ndiqeni videon e plotë:
 

 


MË SHUME NGA Shqiptarët në Turqi