Në spitalet e Kosovës po trajtohen 953 pacientë me Covid-19

Në spitalet e Kosovës po trajtohen 953 pacientë me Covid-19

Në klinikat Covid të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme, në bazë të raportit të punës për datën 6 prill 2021, janë duke u trajtuar 953 pacientë.

“789 raste janë të konfirmuara me Sars-Cov-2. 68 pacientë janë të dyshuar, në pritje të rezultateve. 35 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 755 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë”, ka njoftuar QKUK-ja.

Në QKUK janë të shtrirë 387 pacientë:

330 të konfirmuar me Sars Cov-2
15 në gjendje të rënduar
336 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:

Klinika Infektive, 117 pacientë
Klinika Infektive II ( Mjekësia Sportive), 89 pacientë
Klinika Infektive III ( Interno), 69 pacientë
Klinika e Pulmologjisë, 88 pacientë
Klinika e Gjinekologjisë, 6 pacientë
Mjekimi Intensiv -COVID, 13 pacientë
Klinika e Pediatrisë, 5 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 566 pacientë:

460- të konfirmuar pozitivë
20- në gjendje të rënduar shëndetësore
419- me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 110 pacientë
Spitali i Gjakovës, 105 pacientë
Spitali i Pejës, 93 pacientë
Spitali i Gjilanit, 121 pacientë
Spitali i Ferizajt, 69 pacientë
Spitali i Mitrovicës, 42 pacientë
Spitali i Vushtrrisë, 26 pacientë