Policia mbyll 44 sallone të masazheve
Foto: RTKlive
Kronika

Policia mbyll 44 sallone të masazheve

V.Thaçi / RTKlive

Policia e Kosovës njofton se gjatë një gjatë një operacioni ka inspektuar 53 sallone të masazheve, në bashkëpunim me Ministrinë e Industrisë, Ndërmarrësisë e Tregtisë, ATK-në dhe Inspektoriatin e Punës.

“Policia e Kosovës, konkretisht Drejtoria për Hetimin e Trafikimit me Qenie Njerëzore me qëllim të marrjes së masave proaktivedhe verifikimin e  informatave në terren ka hartuar një plan operativ në funksion të inspektimit të salloneve të masazheve, plan i cili është realizuar në bashkëpunim dhe mbështetje të inspektoreve nga MINT, ATK dhe Inspektorët e punës. Me datë 07.12.2022, Plani Operativ i koduar “Masazh- Dhjetori -2022”, është realizuar në nivel vendi dhe ka përfunduar me sukses të plotë” thuhet në njoftimin e policisë.

Sipas policisë pas këtij operacioni janë inspektuar 53 lokale, prej tyre 44 janë mbyllur dhe janë shqiptuar gjoba për parregullsitë e evidentuara. Ndërkohë, janë legjitimuar 145 persona, prej tyre 116 femra e 29 meshkuj. Nga ky legjitimim është konstatuar se 120 persona kanë qenë me nënshtetësi kosovare, 15 persona me nënshtetësi shqiptare, 9 me nënshtetësi tajlandeze dhe një me nënshtetësi rumune.

“Shtetasit/et  e huaja në mungesë të  paraqitjes së lejes së qëndrimit në bashkëpunim me Drejtorinë për  Migrim do të trajtohen në bazë të ligjit për të huaj”, thuhet tutje në njoftim.


MË SHUME NGA Kronika