Prokuroria Speciale shënjestron dy raste të reja për vepra penale
Foto: RTKlive
Kronika

Prokuroria Speciale shënjestron dy raste të reja për vepra penale

RTKlive

Prokuroria Speciale e Kosovës (PSRK) njofton se ka shënjestruar dy raste të reja ku janë përfshirë 47 persona.

Sipas njoftimit të Prokurorisë Speciale në rastin e parë janë përfshirë 23 persona për veprat penale “Organizim i skemave piramidale dhe bixhoz”, “Fajde”, “Detyrim” dhe “Pjesëmarrje ose organizim i grupit kriminal të organizuar, ku janë sekuestruar asete dhe mjete monetare, ndërsa janë ngrirë për periudhë afatgjate prona e xhirollogari bankare.

Në njoftimin e PSRK-së, thuhet se në rastin e parë janë sekuestruar 7 banesa dhe 10.591 metra katror toka bujqësore / parcela, janë ngrirë xhirollogari bankare me vlerë 186.861 euro, janë sekuestruar katër vetura si dhe para kesh e pasuri të luajtshme.

Kurse, në rastin e dytë gjithnjë sipas Prokurorisë janë përfshirë 24 persona në vepra penale të ndryshme si “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar”, “Përvetësimi në detyrë”, “Falsifikim të dokumentit zyrtar”, “Shmangie nga tatimi” si dhe “Mashtrim në prokurim publik”.

“Kryeprokurori i Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës (PSRK), Blerim Isufaj, ka mbajtur sot takimin e radhës me ekipin e përbashkët për përzgjedhjen dhe shenjëstrimin e krimeve të rënda, ku kanë shenjëstruar dy raste të reja me 47 persona të përfshirë”, thuhet në njoftim.


MË SHUME NGA Kronika