Sulmoi një person pas një mosmarrëveshje në trafik, arrestohet polici
Kronika

Sulmoi një person pas një mosmarrëveshje në trafik, arrestohet polici

E. Hoti/ RTKlive

Një polic është arrestuar e më pas edhe suspenduar nga puna pasi dyshohet se ishte përfshirë në një sulm fizik gjatë kohës sa ishte jashtë detyrës.

Hetuesit e Inspektoratit Policor të Kosovës dje në orët e mbrëmjes kanë pranuar një informacion nga Policia e Kosovës lidhur me një aksident trafiku me dëme materiale në mes dy automjeteve ku ishte përfshirë edhe një zyrtar policor, jashtë detyrës zyrtare dhe me veturë private.

Sipas njoftimit nga Inspektorati Policor, palët e përfshira në këtë aksident nuk kanë arritur të gjejnë mirëkuptim lidhur me mënyrën e procedimit dhe për këtë arsye e kanë njoftuar policinë.

Para se të arrinte njësia e patrullës policore, si rezultat i fjalosjes dhe mosmarrëveshjeve dyshohet se nga dy të dyshuar, përfshirë këtu edhe zyrtarin policor jashtë detyrës zyrtare, është sulmuar njëra palë e përfshirë në këtë aksident.

Hetuesit e IPK-së me të pranuar informacionin kanë filluar të ndërmarrin veprimet fillestare hetimore në koordinim me prokurorin kujdestar.

Pas këtyre veprimeve hetimore me dyshimin se kanë kryer veprën penale “Sulm” nga IPK janë arrestuar dy të dyshuar përfshirë edhe zyrtarin policor ndaj të cilëve prokurori ka lëshuar aktvendim për ndalim për 48 orë.

Si pjesë e procedurës administrative hetimore zyrtari policor është suspenduar nga puna.

Veprime të tjera do të ndërmerren në përputhje me autorizimet ligjore të IPK-së dhe në koordinim me prokurorinë kompetente.


MË SHUME NGA Kronika