Kampionët e Botës rikthehen në vendlindje, festë në Buenos Aires
Qatar 2022

Kampionët e Botës rikthehen në vendlindje, festë në Buenos Aires

rtsh

Avioni i kampionëve të botës nga Argjentina u ul në Buenos Aires kur ishte pak pas orës 02:00 të mëngjesit me orën lokale.

Në pistë, autobusi i hapur gati për të marrë Messin dhe lojtarët e tjerë në qendër të qytetit. Në vend është shpallur një festë kombëtare: mijëra njerëz tashmë janë rreshtuar në rrugë, gati për të përshëndetur kampionët e botës të “Katari 2022”.

Messi dhe Scaloni ishin të parët që zbritën nga avioni, të ndjekur nga i gjithë ekipi.

Zbritën në tapetin e kuq dhe shkuan drejt e në autobusin që i priste për t'i çuar në selinë e Federatës. De Paul, Dibu Martínez, Lautaro Martínez, Nicolás Otamendi dhe Julián Álvarez u ngjitën në çatinë e autobusit. Skuadra kaloi nën harkun e triumfit me mbishkrimin “Grazie Campioni”.

Ministria e Sigurisë në Buenos Aires përfshiu rreth 5000 ushtarë. Ka edhe pjesëtarë të policisë së sigurisë së aeroportit. Pas orëve të para të mëngjesit filloi një lëvizje e vazhdueshme e automjeteve dhe kolonave të burrave me uniformë, si në mbërritje ashtu edhe në nisje. 


MË SHUME NGA Qatar 2022